Om Stille hjerte

Om Stille hjerte – et illustreret tekstværk i seks tableauer

‘Stille hjerte – et illustreret tekstværk i seks tableauer’ er et lille tekstværk, som er fuldt illustreret i s/h illustrationer. Det lille tekstværk handler om forfatteren Ian Winther, som grundet sit misantropiske verdenssyn, slås med at forstå sine følelser til solskinskvinden Liv Sommer.

Sproget er råt, og historien rummer flere intertekstuelle referencer.

Bagside:

”Godmorgen, Ian Winther. Så har vi bud efter dig igen.”

Sekretæren lød mere frisk end ellers denne morgen, syntes han, eller måske var det, fordi falskheden stod i så grov kontrast til natten.

Hans mellemgulv trak sig sammen ved tanken. I dag ville hans digte være blevet gode. I dag kunne han have brugt timer på de rigtige ord. I dag ville Jeppe Aakjær have fået den sviner, han fortjente, efter at have lokket hans nydelsessyge hjerte i fordærv.

Stille, hjerte, sol går ned

”Suuuper, jeg kommer lidt i otte.”

Han hørte ikke efter de sidste ord. De var, som de plejede at være, bare almindelige fint vi ses-floskler.

Heldigvis ingen kys på panden her til morgen.

Heldigvis ingen fucking forpulet frugt i tern.

Hun var gået igen, ligesom altid.

Ligesom alle andre.

Heldigvis.

—-

Her fortæller jeg lidt om Stille hjerte

—-

Bibliotekets materialevurdering

—-

Bogormens_verden

Det er efterhånden et par dage siden jeg læste “Stille Hjerte – Et illustreret tekstværk i seks tableauer”, men jeg har haft svært ved at finde ord, der kan beskrive den særlige oplevelse der ramte mig…

“Stille Hjerte” er en billedbog for voksne, om Ian Winther der har ondt i livet og svært ved at håndtere sine følelser. Historien er både rå og hjerteskærende men samtidig også enormt livsbekræftende. Det er en fortælling, om hvad vi mennesker udsætter hinanden for, om det der sker med mennesker der ikke bliver set og mødt med kærlighed. En fortælling der i løbet af de forholdsvis få sider kryber ind under huden på dig, knuser dit hjerte i tusind stykker men formår at samle det igen. Forfatter @anegudrun har selv lavet de smukke illustrationer der står så godt til Ian Winthers sind. Hun får med billeder og ord sat både tanker og følelser i gang – og jeg bliver enormt berørt… (Åh Ane, jeg vidste slet ikke, du kunne det her 😳🙌 ) Jeg har læst andre bøger af forfatteren, men det var en helt anden genre, og jeg var slet ikke forberedt på den her historie.

“Stille Hjerte” er en rå men smuk, poetisk oplevelse – som bliver siddende i læseren længe efter sidste side er vendt…

⭐️⭐️⭐️⭐️💫/5

Anmeldelser af Stille hjerte

Bogfortet

Stille hjerte af Ane Gudrun

Denne bog er altså et lille mesterværk.
‘Stille hjerte’ er en billedbog for voksne og det kan virkelig noget!

Bogen handler om forfatteren Ian Winther. Han har svært ved sine følelser for solskinspigen, Liv Sommer. Hvorfor er hun overhovedet sammen med ham? Hun forlader han nok alligevel snart – ligesom alle andre…
Ian er hård. Rå. Formet af fortiden, som en arktisk vinter former landskabet under kulden. Liv er sol og varme. Kan hun smelte den hårde skal og få sommeren til at bryde frem? 🌱

Jeg fældede et par tårer under læsningen. Ians mentalitet og hans rå tone overfor Liv, som bare vil være der for ham… av.
.. og slutningen …
No spoilers – men SÅ MANGE FØLELSER og elementer som en bognørd HELT sikkert vil elske!

Jeg er VILD med formatet. En billedbog til voksne. Stregen i de sort/hvide illustrationer virker lidt rå, hvilket spiller godt sammen med Ian Winthers væremåde. Ord og billeder spiller bare – og så er teksten fyldt med intertekstualitet, som altid har en dybere mening.
Jeg ser på jer, Strunge, Aakjær og H.C. Andersen.

Hvis du kan lide mavepustere og en bog som rører dig på flere måder, samtidig med at du får en helt særlig læseoplevelse i mødet mellem tekst og illustrationer – så skal du virkelig give “Stille hjerte” et skud.
Wow – Det var en fantastisk læseoplevelse.

Kristianflodgaardbach (forfatter og illustrator)

Jeg har haft fornøjelsen af at læse Ane Gudruns nye bog “Stille Hjerte- et illustreret tekstværk i seks tableauer” fra Forlaget Ravn, og jeg mener fornøjelsen! Ane Gudrun er udover en dygtig forfatter, også er en dygtig illustrator, og dette er en billedbog til voksne. Den omhandler Ian Winther, der, mildt sagt ikke er helt tilfreds med tilværelsen og for længst har opgivet kærligheden, og så vil jeg ikke sige mere 😉 Hovedpersonens sind og de lidt rå, men flotte illustrationer spiller rigtig godt op ad hinanden, og jeg fløj igennem bogen for så at lægge den i en halv time og læse den igen. Dette er en kæmpe anbefaling til alle, der måske trænger til en lille følsom opstrammer, og til alle dem, der er fan af god litteratur og “visuel legesyge”, hvis det overhovedet er en betegnelse der findes:-) Den har jeg i hvert fald lige opfundet, efter at have læst “Stille Hjerte” 🙂

Køb bogen HER