Her kan du læse mere om Hengemt på flasker. Anmeldelser finder du under beskrivelsen.
Elisabeth presses af sin mands utroskab til at flytte ind i sin afdøde, alkoholiserede fars nedslidte sommerhus på øen Fæls, der virker lige så fjendtlig, som navnet antyder.
Øens brogede personskare blander sig i Elisabeths liv, og hun hvirvles ind i en mordsag, som synes at trække tråde helt ind i det faldefærdige sommerhus.
Hengemt på flasker er en erkendelsesroman med et strejf af krimi.
En roman om, at fortiden kan ændre sig.
Der er forskel på at være skabt som mos og lav i en fugtig skov med fuglefløjt og sagte fodtrin fra en hjort, eller at være skabt som mos og lav på siden af en nedlagt industribygning i et skummelt havnekvarter.
Jeg kategoriserer mig selv som den sidste slags mos, derfor står jeg på den lille færgemole og venter på Smut, der skal sejle mig til Fæls.
Ansigtet, som stirrer på mig fra mobilskærmen, kender jeg godt. Jeg har set hans medlidende øjne utallige gange før.
”Sig mig lige igen, hvorfor du gør det der, Elisa-Bette?” Allans øjne er medfølende, selvom tonen er en anelse hånlig.
“Hvad skulle jeg ellers, Allan?” Den stride vind bider arrigt i min håndryg bag på telefonen. En måge kæmper mod blæsten over mig, som ville vinden forsøge at skubbe mågen mod land og væk fra Fæls. Men mågen gør, som jeg; forsøger mod alle odds at tage til Fæls alligevel. Jeg burde se det som et tegn.
——
Anmeldelser af Hengemt på flasker
——
Litteraturhesten
Hengemt på flasker af Ane Gudrun
Udgivet af Lytteratur
Hørt som lydbog, oplæst af Marie Tourell Søderberg
En erkendelsesroman med et strejf af krimi.
Elisabeth er på vej til Fæls. Hun har arvet sin afdøde fars nedslidte hus på den lille ø, og nu er hun taget dertil for at sætte det lidt i stand og sælge det. Meget passende har hun også behov for et sted at bo, efter hun opdagede sin mands utroskab.
En dag finder Elisabeth et lig og pludselig bliver hun hvirvlet ind i en mordsag. Samtidig med at håndtere dette og husets hemmeligheder, skal hun navigere i et nyt og anderledes liv væk fra sin mand, der kæmper for at få hende tilbage.
Det her var virkelig en af de bøger, hvor jeg sneg mig til at lytte videre, så snart det var muligt. Jeg var grebet af historien til trods for at jeg gennemskuede ”hvem der var den” men ikke hvorfor og det holdt mig fanget hele vejen gennem bogen ⭐⭐⭐⭐/5
Det var dog ikke kun det, der holdt mig fanget. Erkendelsesdelen var virkelig rammende. Hvordan Elisabeth finder styrke til at være sig selv og den hun er, hvordan hun blomstrer og bliver stærk, godt hjulpet på vej af de herlige mennesker, hun møder på Fæls.
Bogen er fyldt med alvor, men også med humor og skæve personligheder, som virkelig var fremstillet til perfektion og betød uendeligt meget for romanen og historiens opbygning. Bare de øgenavne, de gav hinanden, fantastisk altså!
Dog syntes jeg ofte, at dørklokken ringede lige når Elisabeth var kravlet op på loftet 😂
Det er egentlig en meget ligetil historie, som ikke virkede opskruet eller for meget. Man følte, at det rent faktisk kunne ske i virkeligheden (altså, forhåbentlig ikke, når man tænker på mordet, men det andet), og den gav et skønt billede af ø-livet og stemningen på en lille ø blandt de fastboende.
Tusind tak til forlaget for at sende lydbogen min vej.
/Tanja
——
bogforsker
“Hengemt på flasker” af Ane Gudrun
Jeg vidste ikke, hvad jeg kastede mig ud i, da jeg læste bogen beskrevet som en “erkendelsesroman med et strejf af krimi”, men den greb mig i sine hule hænder, fodrede mig med humor, mysterier og skulderklap, og jeg vil anbefale den til alle, der vil høre på mig! 🫶
Elisabeths mand har været hende utro, og hun har derfor pakket sine ting og er taget til Fæls, en ø langt væk fra alting, hvor hun har arvet sin afdøde fars sommerhus.
Fra det øjeblik, hun tager færgen ud til øen går alt ned ad bakke, og det er som om, at alt omkring hende skriger, at hun burde skynde sig væk fra øen og krybe tilbage til sit “gamle” luksushjem hos manden. Det ville i hvert fald være nemmere.
Og så alligevel, er der dog noget ved Fæls, ved øens beboere og ved farens faldefærdige sommerhus, der får hende til at blive, selvom omgivelserne slet ikke er noget for hende – eller er de?
Elisabeth kæmper for at lære at være sig selv – uden sin mand – og samtidig presser flere mysterier sig på. Hvorfor kender Fæls beboere hende næsten bedre end hende selv, hvorfor kan hun intet huske, hvorfor siger hendes mor, at Elisabeth aldrig har været hos sin far – og hvem har begået mordet..?
•
“Hengemt på flasker” er enormt velskrevet. Beskrivelserne trænger ind under huden på læseren, skrivestilen gør, at siderne vender sig selv, og humoren får læseren til at stoppe op og grine over hovedpersonens tanker og kommentarer.
Jeg nød at læse om Elisabeth. Hendes måde at tænke på det, der skete omkring hende, og på de andre beboere på øen, var virkelig underholdende 😂 Som hovedperson gennemgår Elisabeth også en stor udvikling gennem historien, og sammen med beskrivelserne og de skæve bikarakterer gav det en læseoplevelse, der virkelig var til at føle helt ind i.
Bogen handler om det at finde sig selv og at lære sig selv at kende på ny. At finde ud af, at man godt kan selv – og vigtigst af alt, at man kan meget mere, end man tror.
Da jeg læste bogen, føltes det som om, at den gav et stort skulderklap, og et “du skal nok klare den” ❤️
⭐⭐⭐⭐✨/5
——
Line Dalbro / Forestilling om paradis
Dygtige Ane Gudrun, der har et hav af billedbøger i bagagen, har kastet sig over en roman for voksen. Og endda en med et strejf af krimi. Ikke noget man bare lige gør, tænker jeg – uden at vide det.
Men Ane skriver godt og har valgt en historie, som jeg tror flere kan sætte sig ind i – i hvert fald dele af den. Hovedpersonen Elisabeth befinder sig pludselig i sin afdøde fars hus, uden helt at vide hvad hun skal med sit liv. Hun er skredet fra sin utro mand og skal nu finde ud af at stå på egne ben og klare sig for egne penge.
Måske var det bare nemmere at tilgive og flytte tilbage til det flotte hus, med den gode seng, vinkøleskabet og alle restaurantbesøgene?
Men der er noget ved huset på Fæls hvor hendes far boede der trækker hende. Billederne på væggene og minderne der bliver ved med at trænge sig på. Men det er jo mærkeligt når moren siger at hun aldrig har været der…
Langsomt går det op for Elisabeth at ikke alene kan hun meget mere end hun giver sig selv kredit for, men der er også ting der er holdt skjult for hende. Da Elisabeth finder sin nabo død på stranden, begynder den store efterforskning og Elisabeth ved ikke at fjenden er tættere på end hun bryder sig om.
Historien er velskrevet og folder sig langsomt ud jo længere ind i den man kommer. Når man har været i sommerhus i et udkantsområde kan man sagtens forestille sig hvordan Fæls ser ud og hvordan Elisabeth må føle det. Hvis jeg skulle sige noget negativt om Elisabeth, er det at hun er noget langsom til at komme frem til sine indsigter og kan fremstå naiv fra tid til anden.
Men historien er hjertevarm, har humor og på en underspillet måde fortæller om at udvikle sig, om at tro på fremskridt og om at man faktisk kan mere end man troede. Samtidig er persongalleriet skønt og jeg trak flere gange på smilebåndet.
Og så vil jeg gerne rose den virkelig fine forside med broderiet af mågen og flasken. Begge dele, især mågen spiller en ret stor rolle i Elisabeths historie og jeg synes forsiden virkelig komplimenterer fortællingen.
Bogen fungerer godt som lydbog og er ret hurtigt læst, men ikke hurtigt glemt.
5 ud af 6 stjerner
——
Bogfortet
Hengemt på flasker – Ane Gudrun 🍾📖
Er du klar til en fortælling om found family, øsamfund, hemmeligheder, måger, renoveringsprojekter og et strejf af mord? 👀
I “Hengemt på Flasker” følger vi Elisabeth, der, påvirket af sin mands utroskab, flytter ind i sin afdøde, alkoholiserede fars forfaldne sommerhus på øen Fæls. 🏚️ Øens brogede befolkning blander sig i Elisabeths liv, og hun bliver involveret i en mordsag, der synes at have forbindelser til det faldefærdige sommerhus. 🏡🕵️♀️
Jeg læste bogen på en dag. Ane Gudrun skriver så stemningsfuldt og poetisk, samtidig med at det virker så let og flydende. Det er både rørende, humoristisk, tankevækkende og spændende. Karaktererne er alsidige, og relationerne mellem dem er så godt skrevet. Hvis man har læst mere af forfatteren, finder man ud af, at Ane er en kamæleon i forfatterklæder. Det mener jeg virkelig som det allerstørste kompliment. Kæmpe anbefaling herfra 🫶🏻✨
——
bogormens_verden
✨Anmeldereksemplar✨
Elisabeths ægteskab er efter mandens utroskab i alvorlig krise, og hun er nu flygtet til sin afdøde, alkoholiserede fars faldefærdige sommerhus på øen Fæls. Hverken ølivet, sommerhuset eller Fæls beboere er, som Elisabeth har forestillet sig, og pludselig hvirvles hun hovedkulds ind i en sag der omhandler både afpresning og mord. Elisabeth må forsøge at finde ud af hvad der er op og ned i sagen og undervejs bliver hun klogere på både øens beboere og på sig selv.
Hengemt på flasker er en erkendelsesroman med et strejf af krimi, med plads til både eftertænksomhed og en mordgåde. Elisabeth har ikke mange erindringer om sin far, men langsomt dukker der minder og livsforandrende sandheder op, som rykker ved hendes opfattelse af både fortid og nutid. Og måske er Fæls lige præcis det, hun har brug for…
Jeg er vild med det skæve og underfundige persongalleri, der tilfører historien både kant og humor. Vennen Allan, mågen Mogens, frisøren, teenageren Nora og flere andre gør indtryk 🤣 @anegudrun skriver stemningsfuldt og hjertegribende, og jeg skiftevis smiler, spekulerer og bliver rørt til tårer. Hengemt på Flasker er en skøn og til tider meget rørende historie om hemmeligheder, ophav, fordomme, found family, kærlighed i forskellige afskygninger, søgen efter sandheden og om at finde tilbage til sine rødder. Bogen her efterlader et aftryk hos mig længe efter sidste side er vendt – klar anbefaling herfra 😊👌
⭐️⭐️⭐️⭐️💫/5
——
Bibliotekets materialevurdering
En velskrevet og underholdende roman om en kvindes personlige udvikling og betydningen af at finde tilbage til sine rødder. Det er også en fortælling om det værdifulde ved relationer.
——
frk._west
I dag udkommer den her
fine, fine bog 😍
Jeg har allerede læst den, og jeg kan bare sige jer, at den kan I godt glæder
jer til!
Den fineste udviklingshistorie med et
sideløbende krimiplot og østemning, når den er allersærest – og måske i
virkeligheden allerbedst!
“Hengemt på flasker” af Ane Gudrun kan noget
helt særligt, og det er en af de bedste bøger, jeg har læst i år!
Stort tillykke med udgivelsen, Ane – jeg håber,
bogen finder lige så mange læsere, som den fortjener 💚
——
Derervelaldrignokboeger
Hengemt på flasker er en erkendelsesroman med et strejf af krimi
Alene titlen og den fine forside (med sin helt egen finurlige historie) tiltalte mig og sproget er så fint og man både trækker på smilebåndet til tider, forundres over den fine poesi i flere sætninger og er tæt på en lille tåre andre steder – helt ærligt så er denne bog jo en lille perle.
Jeg læste den på tre dage og min kollega C ligeledes. Begge var vi begejstret og enige om, at det var en rigtig god bog. Letlæst og ligetil. Perfekt til sommerhus eller en weekend med regnvejr.
Hovedpersonen Elisabeth er måske lidt naiv og de andre karakterer skåret meget stereotypt. Men det er blot med til at give bogen som helhed sin specielle stil.
Så kan kun sige: Læs den 📖 jeg tror ikke, du bliver skuffet. Den udkommer 17. maj / Birgitte
——
bogenpaabordet
Min læseoplevelse af “Hengemt på flasker”, skrevet af @anegudrun En erkendelsesroman, en roman om, at fortiden kan ændre sig.
Vi møder Elisabeth ved færgelejet, hun er på vej til øen Fæls, hendes far er død og hans hus skal sættes i stand og sælges. På den lille ø, hvirvles Elisabeth ind i en sag om afpresning og et mord, gamle familiehemmeligheder dukker op til overfladen, hun stifter bekendtskab med øens beboere, blandt andre Søren og hans datter, købmanden, frisøren, og mågen Mogens. Bogen er ikke en typisk krimi (og tak for det), hvor hovedpersonen er journalist eller politibetjent med ondt i privatlivet, det er derimod en kvinde i krise, der har mistet sin far, er gået fra sin utro mand. Elisabeth har ikke har mange minder om sin far, men langsomt dukker minderne frem, der rykker ved hendes opfattelse hendes opvækst. Hvorfor havde hun og faren ikke andet kontakt end de årlige breve fra faren med 50 kr.?
Jeg kunne godt lide Elisabeths gode ven Allan, der kalder hende Elisa-bette – et herligt navn, hans personlighed og humor.
Jeg læste bogen på halvanden dag, sproget er let og flydende, en god og til tider rørende fortælling, ville dog gerne lære flere af personerne at kende, gå mere i dybden på dem og deres historie.
Sidder tilbage med en god læseoplevelse, har du lyst til en bog, der er meget mere end en typisk krimi, så er denne bog måske noget for dig.
Tak for en god læseoplevelse @anegudrun