Om ’Hvad skal man med et hjerte?’

 Hvad skal man med et hjerte?

Om ’Hvad skal man med et hjerte?

Amanda har ondt i sit hjerte. Det er, som om det skramler meget rundt inde i brystet. Mor tror, at det med Amandas hjerte handler om, at far ikke er så meget hjemme for tiden, men det sker mest, når Amanda ser Amir. Amanda er bare allerede kærester med Jeppe.

En dag banker hjertet så vildt, at det ryger helt ud af Amandas brystkasse, og det er noget værre bøvl, for hvad skal man egentlig med det fjollede hjerte?

Hvad skal man med et hjerte? handler om forelskelse, men også om, at forelskelse ikke altid varer ved.

Bogens underliggende mål er at leverer en måde, hvorpå man kan forklare ganske små læsere om skilsmisse. Jeg synes ofte af bøger om skilsmisse bliver tunge og hårde, og handler om en svær tid bagefter. Denne bog er forsøgt skrevet med lethed og med en begrundelse, hvilket jeg synes er svært at finde bøger om. Ideen udsprang af, at jeg hørte Mads og Monopolet. Deltagerne diskuterede, hvorvidt man burde fortælle barnet om grunden til bruddet. Panelet blev enige om, at det burde man ikke. Det blev jeg som uddannet lærer, mor og børnebogsforfatter lidt forknyt over, for der gik ikke mere end 3 minutter, før jeg havde en idé til, hvordan man kunne forklare børn pågældende problematik. Den forklaring bruger moderen i Hvad skal man med et hjerte? Den forklaring har jeg krydret med hovedpersonens egen forelskelse og valg mellem Jeppe og Amir. Min holdning er, at vi aldrig skal tale ned til børn. Børn er absolut kloge væsner, og får de ikke en rigtig forklaring, så finder de på noget langt værre selv.

Kh forfatter og illustrator Ane Gudrun

Målgruppen er hjemmelæsning og dialogisk læsning i børnehave og indskolingen. Bøger som minder om af samme forfatter: En elefant på værelset, Vanddragen, Solvej elsker ord og monstre, Pigefest … for Søren!

Her fortæller jeg lidt om ‘Hvad skal man med et hjerte?’

Køb bogen HER

——-

Herefter følger anmeldelser af ‘Hvad skal man med et hjerte?’

——

narmortaler

💁🏼‍♀️ HVAD SKAL MAN MED ET HJERTE?

Anmeldereksemplar Forlaget Ravn @anegudrun 🖤

Amanda mærkede første gang noget poppe i brystet på hende, da Amir sagde “Hej Amanda”, og hver gang siden mærkede det både som om, at det krashede og braste indeni hende.

Hun ved ikke rigtig, hvad det er, og bliver helt dårlig over al den forvirring og brasen og poppen i hendes krop. Lægen siger, at det måske er noget med en muskel, som er overanstrengt

Men jo mere Amanda og Amir taler sammen, jo mere popper det, og lige pludselig må Amanda holde rigtig godt fast på det hjerte dér!

Åh, vi ved slet ikke, hvor vi skal starte. Vores eget hjerte både poppede og braste lidt, da vi læste den her bog af forfatter og illustrator @anegudrun 

Den her bog har så mange vinkler på det der hjerte dér, at vi slet ikke ved, hvor vi skal starte. Forelskelse, venskab, familie og anatomi dækker over fire emner, men selve fortællingen giver os både gåsehud, hjertebanken og lidt tårer i øjenkrogene. For Ane kan bare noget helt vidunderligt med både sit sprog og sine illustrationer

Bogen er en oplagt højtlæsningsbog i både indskolingen og på mellemtrinnet. Temaer som skilsmisse, kærlighed og ikke mindst – hvad skal man med sådan en hjerte egentlig?

For hvordan fortæller man lige en kæreste, at en anden får ens hjerte til at poppe? Og hvordan fortæller man sit barn, at mor og far ikke længere, skal bo sammen? Og hvordan fortæller man en, at han får ens hjerte til at poppe rigtig meget?

Det har Amanda og de andre vidunderlige karakterer i bogen svar på.

Og nu til det sidste! Bagerst i bogen kan man læse og se illustrationer af forskellige dyr og deres anatomi

Hvis man ikke bliver helt forelsket, når man læser den her bog, så ved vi snart ikke

——


fantastiske.familie.boger

Anmeldelse af Hvad skal man med et hjerte? af Ane Gudrun: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5 stjerner 

Pigen Amanda er kærester med Jeppe, men Amandas hjerte er begyndt at opføre sig underligt hver gang Amir er i nærheden. 

Bogen er en rigtig fint fortælling om kærlighed. Om at blive forelsket og om når forelskelsen aftager igen. 

Bogen berør også emnet skilsmisse på en måde så både sorgen, forståelsen og håbet for fremtiden får plads. 

De smukke illustrationer lavet af forfatteren selv, giver fortællingen liv, og der er masser af detaljer for det årvågne øje.

Bogen er læst højt for børn i alderen 4 til 10 år. De store børn lagde mere mærke til detaljerne omkring skilsmissen og hjertet i rammen på væggen. Hvorimod Elisa på 4 år var mere optaget af Amandas flyvske hjerte. Fælles for oplæsningen var, at historien satte en særlig stemning. Børnene mærkede tydeligt at her var tale en vigtig fortælling som krævede eftertanke. Det blev lyttet og spørgsmålene blev stillet stille “Var Amandas mor meget ked af det?”, “Gør det ondt på Amanda?” osv.

En god bog og en vigtig bog. Vores varmeste anbefalinger. 

——

bogninja

Amanda er kærester med Jeppe, men når hun taler med Amir med de meget brune øjne sker der noget underligt i hjertet, det siger knas og bras. En dag hopper hjertet ud af brystet på hende og hun må bære rundt på det, Amanda undres, for hvad skal man med et hjerte når det kun giver problemer? Det er en virkelig interessant historie om forelskelse og skilsmisse, den forklarer på fineste vis det der med at være kærester med én men så pludselig at blive forelsket i en helt anden, og hvordan det kan ske for børn såvel som voksne. Anes bøger er ofte fulde af følelser, hun formår på fineste vis at skildre ting de fleste kan relatere det til og får undervejs skabt de smukkeste historier, hvad skal man med et hjerte er ingen undtagelse, jeg vil virkelig anbefale alle at læse den med deres børn, da den beskriver følelser de fleste vil støde på, på et eller andet tidspunkt i livet. Jeg vil mene at bogen egner sig til det store børnehavebarn og til børn i indskolingen. Bogen er modtaget som et anmeldereksemplar fra @anegudrun

——

enrejseiboernehoejde

Hvad skal man med et hjerte?❤️
Ja det er jo et rigtig godt spørgsmål, ikke mindst når man begynder at mærke det for første gang gennem følelser og oplevelser. Pludselig løber der en masse spørgsmål gennem hovedet, og denne skønne bog af @anegudrun lægger op til en god dialog med børnene om følelser og hvad et hjerte egentlig er. ❤️💚

Vi følger pigen Amanda der en dag mærker en underlig følelse i sit hjerte for første gang, da hun møder den nye dreng i klassen Amir. Hver gang Amanda er i nærheden af Amir føles det som om at hendes hjerte hamrer og er ved at hoppe ud af kroppen.
Amir er en dreng der elsker dyr og Amanda synes det er spændende at lytte til ham, når han fortæller om dem.
Her er Isabella især opslugt, for hun elsker nemlig også dyr og den faktuelle del af historien om blæksprutter med 3 hjerter, om pindsvinet der kan gå i dvale, om fugle med store hjerter og sjove græshopper, giver et ekstra pif til historien. 💚

Amandas mor står tilfældigvis også i en situation som berør hjertet og hun hjælper Amanda med at forstå hvad der sker inde i hende.

Tak for en dejlig bog om den første forelskelse, beskrevet i børnehøjde med et strejf af både humor, fakta og god børnelitteratur. Pigerne nød at få læst bogen højt og synes den skal have 4 flotte stjerner/ ⭐️⭐️⭐️⭐️.

—–

Hele lektørudtalelsen må ikke deles endnu, men her er et uddrag

Se flere af Forlaget Ravns boger HER